12e ATS Run

12e ATS Run
Locatie: 
Sporthal Ter Wallen Merelbeke
Organisator: 
ATS Groep, Gemeente Merelbeke, Stax en Politiezone Rhode & Schelde

Op 30 juni wordt reeds voor de 12e keer de ATS Run gelopen. Sinds 2008 is de ATS Run een vaste waarde in het Merelbeekse kermisprogramma. Bovendien loopt iedereen mee voor het goede doel. In 2019 gaat de integrale opbrengst naar 3 goede doelen: Studio Nona (Goed doel binnen Kinderkankerfonds), De Scharnier vzw (nierpatiëntenvereniging) en Abajaa! (Jeugdbeweging voor jongeren met een mentale beperking). Deze run, georganiseerd door ATS Groep, de gemeente Merelbeke, Politiezone Regio Rhode & Schelde en Atletiekvereniging STAX, brengt de laatste jaren heel wat lopers en joggers naar Merelbeke.

De ATS Run staat synoniem voor een gezellige en recreatieve loopwedstrijd door de straten van Merelbeke. Deze loopwedstrijd is in de eerste plaats een recreatieve estafettemarathon (EKIDEN) gelopen door 6 lopers die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De lopers lopen respectievelijk 5km, 10km, 5km, 10km, 5km en de laatste loper vervolledigt de afstand met 7,195km. De ATS Run is dan ook de gelegenheid bij uitstek om samen met één of meerdere teams deze sportieve uitdaging aan te gaan!

Naast de ekiden worden ook een KIDS Run (4x625m-estafette per 4 kids) en individuele run van 5 km en 10 km georganiseerd voor personen die niet aan een volledig team geraken.

Inschrijven kan tot woensdag 26 juni 2019. Tot eind mei geldt een vroegboektarief voor snelle beslissers.

 

Tot dan!